Către Agenţia de Mediu,

CERERE
Conform Legii nr. 982/2000 privind accesul la informație, solicit următoarele informații de interes public:
Pe data de 24 martie 2020 pe site-ul Agenției de Mediu a fost publicat un anunț cu referire la managementul deșeurilor care conțin mercur. (linc la anuț https://am.gov.md/ro/content/anunț-1). Din textul anunțului citez „...pînă în prezent în Republica Moldova nu sunt operatori autorizați pentru activități de gestionarea deşeurilor cu conţinut de mercur”.
Studiind Lista autorizaţiilor de mediu pentru gestionarea deşeurilor, eliberate de Agenția de Mediu, publicată pe site-ul Ministerului Mediului al RM nu a fost depistat nici un operator autorizat pentru activități de gestionarea deşeurilor cu conţinut de mercur.
La fel, din răspunsul oferit pe data de 9 martie 2020 de către Centrul de Gestionare a Deşeurilor Periculoase la solicitarea publica pe portalul vreauinfo.md (https://vreauinfo.md/ro/request/centru_d... citez ”Agenția Proprietății Publice în conlucrare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului precaută soluții de rigoare eficiente referitoare la identificarea infrastructurii corespunzătoare, precum și organizarea entității responsabile, fapt ce ar permite în termen restrâns asigurarea cadrului legislativ, normativ privind valorificarea deșeurilor menționate”.
Doresc să aflu:
1. Ce soluții au fost identificate în decursul a 2 ani;

2. Căror organizații le-au fost eliberate autorizații de prelucrare a deșeurilor care conțin mercur.

Doresc ca informaţiile solicitate să îmi fie furnizate în format electronic.

Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns,
Alexandru

Diana Butnaru,

3 прикрепление